7/04/2010

The little book of shocking global facts


Kontroverzne dileme današnjice i značajne tenzije u oblastima poput ovih - kako to da razvijene zemlje troše milijarde dolara na oružanje, dok siromašan deo zemalja u razvoju nema pristup obrazovanju, medicinskim uslugama ili čak ni čistu vodu za piće? kakva je zapravo veza između jeftinih stvari na ulici i jeftine radne snage po fabrikama? kako su to velike korporacije brendirale svet u kojem živimo? - ilustrovane su uz statističke podatke i objavljene u formi knjige "The little book of shocking global facts" koju je sačinio i oblikovao studio Barnbrook design, a koju je objavio Fiell Publishing u okviru edicije Ethical.

Tematski odeljci knjige su: trgovina, životna sredina, zdrava populacija, ljudska prava, trgovina oružjem, rat i ilegalne droge. Zvuče kao ministarstva neke mini Vlade, ali sa fokusom.








Dopada mi se ideja. Ako zanemarimo činjenicu da zvanična statistika obara sopstvene rekorde iz časa u čas, kao bitno pitanje nameće se - koji procenat populacije činimo mi koji smo spremni da, osim konzumiranja sadržaja knjige, delujemo aktivno, tako da se nastalo stanje menja na bolje...

Verujem da ljudi mogu da utiču na sve što su stvorili. Sve može da se menja, posebno ako je u pitanju promena na bolje. Nema izgovora.

Fiell Publishing (2010)
192 pages, 14.4 x 20 cm
ISBN: 9781906863067

via designboom

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails