8/12/2010

Darvin i istinita priča o dinosaurusima

Edicija Genijalci
Knjiga #05
Autor Luka Noveli
Prevela sa italijanskog Ema Piroška Matić
106 str. ilustrovano
Izdavači: Ružno pače, Mono i Manjana (2010)


Čarls Darvin nam pripoveda o svom životu, o svom putu oko sveta, o evoluciji živog sveta na Zemlji i o kišnim glistama. Izlomila su se, i još uvek se lome, mnoga koplja oko njegove teorije evolucije. Nije se bavio dinosaurima, ali oni su postajali popularni baš u vreme kada je pisao svoja dela, a ostadoše popularni i do danas.


Edicija Genijalci je serija pitko pisanih i duhovito ilustrovanih biografskih knjiga o velikim naučnicima. Svaka priča teče većim delom u prvom licu, gde nam o sebi – ali i o drugima – govori sam naučnik s kojim se srećemo. Na zanimljiv način ćemo upoznati njegov lični život, njegova naučna dostignuća i pronalaske, ali i vreme u kojem je živeo i stvarao.
Ako je za nekoga, možda, nauka bauk – posle čitanja ovih knjiga ona to sigurno više neće biti!



Luca Novelli, pisac i likovni umetnik, autor knjiga iz oblasti nauke i prirode, prevođen je širom sveta. Sarađuje s Italijanskom radio-televizijom (RAI). Deset godina je uređivao časopis za grafiku i dizajn G&D. Dobitnik je više italijanskih i međunarodnih nagrada, među kojima i Andersenove (za 1984. i za 1990. godinu).

Izdavačka kuća Ružno pače iz Novog Sada je sa suizdavačem Mono i Manjanom objavila i ove prevode u okviru iste edicije:




Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails